Валін
У 1901 році німецький вчений Еміль Фішер, шляхом гідролізу білків, вперше виділив валін з казеїну. Своєю назвою ця амінокислота зобов'язана валеріані. Сьогодні це речовина відомо, як незамінна амінокислота, яка стимулює активність організму, сприяє формуванню і підтриманню його структурної та функціональної цілісності. Валін містить 11% азоту і необхідний для утворення глікогену з глюкози і нормального функціонування печінки, пожелудочной залози ти нервової системи. Валін - амінокислота, незамінна для зростання виробничих показників та прибутки. В ході досліджень був відзначений значний приріст ваги поросят, чий раціон був збалансований за допомогою валіну. Валін дозволяє збалансувати вміст амінокислот в кормах для свиней і домашніх птахів,стимулює ріст тварин,не викликаючи дисбалансу,значно знижує виділення азоту за рахунок скорочення кількості харчового білка.
Використання L-валіну в комбікормах дозволяє знизити рівень сирого протеїну в раціонах (в середньому на 2%), що призводить до поліпшення ефективності раціону, поліпшенню стану здоров'я тварин та зниження у них розладів травлення (пронос), зниження витрат на корми, зниження виділення азоту з організму тварин у навколишнє середовище (екологічний аспект).