Батьківщиною артишоку є Середземномор'я. Артишок відомий ще з античних часів. У стародавніх греків і римлян артишок цінувався над усі інші рослини та застосовувався як для вживання в їжу, так і для лікування різних захворювань. А до Росії його завезли за наказом Петра I і стали вирощувати в Літньому саду. Сучасні вчені та лікарі вже давно звернули увагу на цілющі властивості артишоку. Довгий час артишок був доступний лише дуже багатим людям, і тільки останніми роками препарати з цієї рослини стали широко використовувати в медицині Франції, Іспанії, Швейцарії та інших європейських країн. Цей корисний овоч попереджує розвиток атеросклерозу, має жовчогінну та сечогінну дію.
Унікальний продукт екстракт артишоку рекомендується насамперед при недугах печінки та жовчного міхура. Екстракт артишоку містить активну речовину - біофлавоноїд цинарін, який, являючись могутнім антиоксидантом, зв'язує вільні радикали. (Вільні радикали, як відомо, беручи участь в реакціях окислення ліпідів, порушують життєдіяльність клітин в результаті пошкодження клітинних мембран. В першу чергу страждають клітини печінки та серця). Справляючи вплив на печінку, цинарін стимулює виведення продуктів життєдіяльності організму з її тканин, а також має сечогінну дію та прискорює виведення з організму надлишкової рідини та солей.
- Ціна: 1 500 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 25 кг