Докази акриламіду вперше були опубліковані шведськими вченими в 2002 році. У наступні роки дослідники в декількох експериментах на тваринах з гризунами продемонстрували генотоксичний та канцерогенний потенціал акриламіду у високих концентраціях. Однак досліджень на людях поки що немає, саме тому поки не можна чітко сказати, чи дієтичне споживання акриламіду сприяє розвитку раку в організмі людини. Споживаний акриламід всмоктується в шлунково-кишковому тракті, розподіляється по всіх органах і сильно метаболізується, саме тому Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) прийшов до висновку в оцінці ризику з 2015 року, що акриламід може бути, а отже, потенційно канцерогенним для людини вміст поглиненого акриламіду повинен бути якомога меншим.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Саме Те |
Інформація для замовлення
- Ціна: 390 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 100 кг