Треонин — це незамінна амінокислота. Її отримують із їжею: з бобів, пивних дріжджів, молочних продуктів, яєць, риби, патоки, м'яса, горіхів, морепродуктів, насіння, сої, молочної сироватки та цілих зерен.
Також, як і інші амінокислоти, треонін важливий для формування білків: проте він особливо необхідний для виробництва зубної емалі, колагену й еластину. Треонін сприяє обміну жирів і запобігає накопиченню жиру в печінці; він також корисний у разі кишкових розладів і порушень травлення.
Роль треоніну в запобіганні старінню
Треонін може сприяти стабілізації рівня цукру в крові, оскільки в печінці він може перетворюватися на глюкозу в процесі глюконеогенезу. У людей, які отримали опіки, рани або перенесли хірургічну операцію, рівень треоніну в сечі вищий від нормального рівня. Це вказує на те, що ця амінокислота вивільняється з тканин після травми. Недавні дослідження вказують на те, що вживання треоніну в такі періоди може сприяти процесу відновлення.
Крім того, були проведені дослідження, які виявили, що треонін має здатність зменшувати спасти м'язи, що часто відбувається в разі розсіяного склерозу; однак подібне застосування треоніну не отримало клінічного підтвердження.
- Ціна: 1 500 ₴/кг