Креветковий жир добувають з
крихітних планктонних рачків, що мешкають у крижаних водах Арктики. Ці маленькі креветки вживають у їжу, вони не тільки смачні, але й корисні.
Завдяки особливостям проживання ці дрібні ракоподібні є джерелом поліненасичених жирних кислот та інших корисних поживних речовин.
З них навчилися робити олію криля, яка містить корисні жирні кислоти Омега-3, сильний антиоксидант астаксантин, мікроелементи, вітаміни (А, С, Д, В і Е) і мінерали (залізо, магній, фосфор, кальцій та інші).
Олія криля відрізняється від риб'ячого жиру тим, що містить астаксантин, один із найсильніших антиоксидантів, який захищає клітини від руйнівного впливу вільних радикалів і не дає цій олії окиснюватися, а жирні кислоти Омега-3 в ньому містяться у двох фомах:
1) поліненасичені жирні кислоти, ідентичні жирним кислотам у риб'ячому жирі;
2) поліненасичені жирні кислоти у формі фосфоліпідів (по-якому званий лецитин морського походження).
У риб'ячому жирі (це я про всі омегагасовмісні домішки) Омега-3 є у формі тригліцеридів (помітна форма) або етилового ефіру.
Вважається, що біодоступність жирних кислот у фосфоліпідній формі набагато вища, ніж у риб'ячого жиру: вони краще засвоюються й швидше асимілюються в клітинних мембранах, оскільки ця форма схожа на структуру людських клітин, тому більш звична Наш організм.
Вікіпедія ж шкідливо стверджує: "Немає досліджень, які підтверджують велику біодоступність для організму фосфоліпідної форми Омега-3, що міститься в крилевому жирі, порівнюючи з тригліцеридною формою з риб'ячого жиру або синтетичними етиловими ефірами жирних кислот."
З іншого боку, у Вікепедії публікуються не завжди вірогідні дані. Тут уже кожному вирішувати, чому вірити. Я переконаний, що олія криля засвоюється краще, ніж риб'ячий жир.
- Ціна: 330 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 200 кг